Przeglad w Bialymstoku |
Autor |
Wiadomość |
szampan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 Przegląd w Białymstoku
|
|
|
Szukam serwisu w Białymstoku, który zrobi mi przegląd świeżo zakupionego GSa.
Może koledzy i koleżanki z okolic orientują się gdzie warto zaprowadzić motocykl, a gdzie lepiej nie iść?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
demian [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010
|
|
|
kolego mogę Ci podpowiedzieć ale w bielsku jak chcesz |
|
|
|
|
lorak1988 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 Re: Przegląd w Białymstoku
|
|
|
szampan napisał/a: |
Może koledzy i koleżanki z okolic orientują się gdzie warto zaprowadzić motocykl, a gdzie lepiej nie iść?
|
Tez by mi sie przydało takie info |
|
|
|
|
maruder07
Model GSa: GS 500E
Wiek: 37 Dołączył: 15 Sie 2009 Posty: 614 Skąd: Michałowo
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010
|
|
|
Ja znam tylko kilka punktów. ASO na obwodówce, czyli salon suzuki. W doilidach ale tam drogo przed sezonem i niewiem czy pewnie. I na moniuszki 72 jest koleś który pasjonuje sie motocyklami no i gdzieś w kleośinie ktoś jest ale nie wiem. Ogólnie to mało serwisów jest w białym i okolicach lepiej samemu naprawiać zgodnie z poleceniami kolegów z forum tego i tu szukać a nie to brać przykład z grupy BAD BOYZ BIAŁYSTOK oni zmawiają sie i lataja co roku na wiosne do swoich znajomych warszatatów w Warszawie i muwia ze im to lepiej sie opłaca robić choć troche trzeba wydać. |
_________________ Prędkość - Bogiem,
Turbo - Nałogiem,
Nitro -Zabawą,
Prowadzenie - podstawą... |
|
|
|
|
Grzesiek72 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012
|
|
|
Cześć koledzy, powiedzcie na co najbardziej zwaracaja uwage na badaniach technicznych??
Czy sygnal swietlny sprawdzaja (te miganie dlugimi)?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
lorak1988 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2012
|
|
|
jak pierwszy raz robilem badanie to koles wsiadl na suzke i przejechal sie po placu, no i swiatla sprawdzil i numery.
Dwa nastepne badania techniczne to koles mowi tylko zeby wlaczyc swiatla i stop no i moze kierunki. Z tego co pamietam migania dlugimi nie sprawdzal, ale to jeszcze zalezy gdzie robisz przeglad |
|
|
|
|
Grzesiek72 [Usunięty]
|
|
|
|
Siema, a możesz powiedziec gdzie robiłes badania?? |
|
|
|
|
lorak1988 [Usunięty]
|
|
|
|
tu akurat chyba nic nie pomoge bo robie zawsze w Siemiatyczach
Może inni coś podpowiedzą |
|
|
|
|
maruder07
|
|
|
|
U mnie w moim Michałowie tu gdzie mieszkam jest stacja diagnostyczna. Co ciekawego diagnosta ma na swojej audicy naklejkę motocyklisty. I miał motocykl(sprzedał suzuki GSX-R) tera pomyka skuterem. Ale cholernie motocyklistów nie cierpi i tak:
- Podjechałem ja swoja GSą: Światła, numery, opony, wporzadku, ale wydech coś nie teges. Pomiar decybelometrem wykazał 105db i badania nie zrobił. Ja do niego a te urządzenie ma aktualny atest? A diagnosta do mnie: a mam ci zabrać dowód??? I na tym się skończyło, pojechałem do Białegostoku i tam zrobiłem odrazu badania po sprawdzeniu świateł.
- Kolega podjechał Hondą CBR 600 i standardowa procedura, nie podbił bo opona prawie na znaczkach ale się jeszcze nie zrównała. Kolega w białym podbił.
- Yamacha R6: switełka, opony, numery, wporzadku, i diagnosta do kierowcy daj się przejechać celem sprawdzenia hamulców. A motocyklista do niego nie dam! Kupi sobie pan to będzie jeździł takim ja nie mam obowiązku. I następny do białego pojechał.
- No ale to wszystko nic. Słyszałem jeszcze o jednym przypadku hondy RR 900 fireblade. standardowa procedura w porządku. Po jeździe po placu diagnosta wykrył brak podświetlenia zegara prędkościomierza, tarcza nie była podświetlona. i też nie podbił bo to zagraża bezpieczeństwu w ruchu lodowym!
Także wszędzie badania robić można byle nie tu, w bialym jest wiele stacji gdzie bez problemowo się zrobi badanie techniczne. |
Turbo - Nałogiem,
Nitro -Zabawą,
|
|
|
|
Kat [Usunięty]
|
|
|
|
maruder07 napisał/a: | i też nie podbił bo to zagraża bezpieczeństwu w ruchu lodowym! |
Powinien podbić. Przecież motocyklem się w zimie po lodzie raczej nie jeździ |
|
|
|
|
maruder07
|
|
|
|
Oj literówka wskoczyła nie miało być Londowym od ziemi a nie lodowym... |
Turbo - Nałogiem,
Nitro -Zabawą,
|
|
|
|
Kat [Usunięty]
|
|
|
|
Lądowym... |
|
|
|
|
kempes
Model GSa: Inny motocykl
|
|
|
|
maruder07 napisał/a: | Oj literówka wskoczyła nie miało być Londowym od ziemi a nie lodowym... | |
_________________ Romet Kadet 110 Automatic '90/'91 -> Keeway Matrix '06 -> Suzuki GS 500 '93 -> Suzuki SV650N '03 -> Yamaha TTR 600 -> Jawa 353/04 '61 & Aprilia Pegaso 650 I.E. |
|
|
|
|
lorak1988 [Usunięty]
|
|
|
|
heheheh |
|
|
|
|
maruder07
|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2012
|
|
|
Dobra mniejsza o to wiadomo o co chodzi przecież... |
Turbo - Nałogiem,
Nitro -Zabawą,
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
INFORMACJA DOTYCZĄCA POLITYKI PLIKÓW COOKIES ORAZ OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH:
| |
|