rozmiar avatara |
Autor |
Wiadomość |
Emwu96 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 rozmiar avatara
|
|
|
no tak, pisalem na szocie no ale lepiej temat.
No to tak z tego co patrzylem na rozmiary avatarow innych uzytkownikow to sa czasami i po 120 i 150 pixeli na wysokosc albo szerokosc.
No wiec czemu ja nie moge dodac jakiegos wiekszego niz 100?
wiem, ze pisze ze max 100pixeli, no ale moze jest jakis sposob na wgranie troszke wiekszego ? |
|
|
|
|
studi
Model GSa: Inny motocykl
Wiek: 51 Dołączył: 08 Lis 2009 Pochwał: 236 Posty: 3561 Skąd: Słoneczna Italja
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010
|
|
|
Większe avatary u innych osób wynikają ze zmiany definicji jakie się odbywały w różnych czasach, okolicznościach i różnych serwerach a nawet wersjach oprogramowania forum.
Obecne forum to już czwarty serwer w tym drugi nasz własny i obecne ustawienia są właśnie takie (czyli nie więcej nak 100x100px lub 20kB)
Jest to podyktowane m.in. limitami transferu u ISP oraz quotą, można to oczywiście ominąć umieszczając obrazek-avatar na zewnętrznym serwerze i umieszczając w profilu adres URL do takiego obrazka, ale trzeba mieć świadomość, że jeśli ten serwer przestanie działać, to nie wyświetli się Twój avatar |
_________________ Pomogłem, nie zapomnij kliknąć w
|
|
Emwu96 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010
|
|
|
ok ok, dzieki za szybka odp.
W takim razie mozna powiedziec, ze sie nie zalapalem
No i Ci co teraz maja ustawione av to niech lepiej nie zmieniaja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
INFORMACJA DOTYCZĄCA POLITYKI PLIKÓW COOKIES ORAZ OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH:
| |
|