WITAMY NA FORUM MIŁOŚNIKÓW MOTOCYKLA SUZUKI GS 500 - MIŁEGO PISANIA !
Zapraszamy również na nasz portal pod adresem www.gs500.pl

Portal | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Poprzedni temat «» Następny temat
Cisnienie w kolach???
Autor Wiadomość
blizniak83
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Kwi, 2008   Cisnienie w kolach???

Gdzie moge sprawdzic jakie powinno byc cisnienie w oponach kol???
Jakiego sprzetu uzywacie do pompowania i sprawdzania cisnienia - pytam gdyz na Wyspach jest tego w opor ale to dlatego gdyz Anglicy sa leniwi i im nie wystarczy urzadzenie ktore dziala i musi kosztowac duzo by byc dobre -- troche lipa... Juz mnie pomalu denerwuje - mam problem z wybraniem najprostszego cisnieniomierza - ale zastanawiam sie po co mi taki jezeli cisnienie chyba tez pompka zmierzy. :roll: :!: :!:

niemalze bym zapomnial - jak czesto sprawdzacie cisnienie w kolach???
 
 
Yarccom 



Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2007
Pochwał: 5
Posty: 1934
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon 07 Kwi, 2008   

staram sie dość czesto (co tydzień dwa) zawsze na zimnych oponach --> dojazd tyle co do stacji
i koniecznie przed kazdym wyjazdem

tak samo staram sie redukowac lub zwiększać cisnienie w zależnosci jak jae sam czy z pasazerem
_________________
Suzuki GS 500 '2001 --> sprzedany
Yamaha TDM 850 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSX-R 600 K2 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSR 600 ABS '2006 --> sprzedany
 
 
hubertgontarz 



Model GSa: GS 500E
Wiek: 29
Dołączył: 05 Lis 2007
Pochwał: 3
Posty: 2025
Skąd: Bytom
Wysłany: Sro 09 Kwi, 2008   

korzystam ze wskazań pompki. Równie dobrze można kupić ciśnieniomierz lub korzystać ze stacji benzynowej.

http://www.auto-swiat.pl/...,Artykul-20221/
http://www.roadlook.pl/op...st-poprawa.html
_________________
www.gs500.pl stronka w budowie
 
 
Grzechu16 



Model GSa: Inny motocykl
Wiek: 24
Dołączył: 30 Lip 2007
Pochwał: 7
Posty: 1894
Skąd: Czechowice-Dz/Kraków
Wysłany: Sro 09 Kwi, 2008   

ja uzywam kompresora i tam mam wymienna koncowke z mozliwoscia mierzenia cisnienia
 
 
 
kryha25
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

Z tego co pamietam ciśnienie w przednim kole powinno być 3.2 a w tyle 3.5 bar. (tak podaje serwisówka), ale osobiście jeździłem na takim ciśnieniu i jest masakra. Na równy asfalt to może tak ale nie na nasze drogi :D . Normalnie kamień. Teraz mam ok. 2,2 i jest dobrze.
 
 
Sqbi
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

kryha25 napisał/a:
Z tego co pamietam ciśnienie w przednim kole powinno być 3.2 a w tyle 3.5 bar. (tak podaje serwisówka), ale osobiście jeździłem na takim ciśnieniu i jest masakra. Na równy asfalt to może tak ale nie na nasze drogi :D . Normalnie kamień. Teraz mam ok. 2,2 i jest dobrze.


hmm coś chyba Ci się pomyliło (bez obrazy) ja mam w książce serwisowej Hayes`a że przód 2,2 a tył 2,5 lub jak z pasażerem to 2,8
ale 3,5 to niemożliwe bo to balon jest totalny, ja mam tyle w aucie (ford transit) sie jezdzic nie da i musiałem to do 2,6 zjechac;/
 
 
Keso_turbo 


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 124
Skąd: Lubelskie
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

Kurde to ile w końcu ma być bo już mnie zamotaliście?? Ja mam w swoim coś koło 2
 
 
Yarccom 



Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2007
Pochwał: 5
Posty: 1934
Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

kryha25 o wiele za duzo

z przodu 2,25
tył 2,5 samemu 2,8 z pasazerem lub obciązone moto
_________________
Suzuki GS 500 '2001 --> sprzedany
Yamaha TDM 850 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSX-R 600 K2 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSR 600 ABS '2006 --> sprzedany
 
 
kryha25
[Usunięty]

Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008   

Yarcom masz rację 2.25 i 2.5 sory :oops:
 
 
Keso_turbo 


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 124
Skąd: Lubelskie
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

Dzięki wielkie tak myślałem że troche za mało mam :?
 
 
pootietang 


Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2007
Pochwał: 3
Posty: 990
Skąd: poznań
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

hubertgontarz napisał/a:
można kupić ciśnieniomierz lub korzystać ze stacji benzynowej.


z pierwszym się zgodzę ale na stacji to bym się nie sugerował wskazaniami bo tam manometry zazwyczaj wskazują wszystko tylko nie prawidłowe ciśnienie.
_________________
http://www.bikepics.com/members/pootietang/
 
 
 
Yarccom 



Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2007
Pochwał: 5
Posty: 1934
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

coraz czesciej mozna spotkac manometry wbudowane w skrzynie do tego cyfrowe ...
ustawiasz zadane cisnienie i sam dopompowuje
_________________
Suzuki GS 500 '2001 --> sprzedany
Yamaha TDM 850 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSX-R 600 K2 '2002 --> sprzedany
Suzuki GSR 600 ABS '2006 --> sprzedany
 
 
pootietang 


Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2007
Pochwał: 3
Posty: 990
Skąd: poznań
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

wyświetlacze może są ale jakie ciśnienie w rzeczywistości pompuje tego nikt nie wie:) jak coś jest nowe na stacji to zazwyczaj działa ale po kilku miesiącach te urządzenia nie spełniają żadnych norm bo nikt ich nie sprawdza. u mnie w robocie są manometry gdzie jedna sztuka ponad tysiąc złotych kosztowała i są raz w roku sprawdzane i kalibrowane bo wszystko się zużywa. najlepiej podjechać do jakiegoś serwisu żeby sprawdzić ciśnienie i nie musi być motocyklowy tylko samochodowy bo tych dużo. w większości serwisów nikt za to nie kasuje.
_________________
http://www.bikepics.com/members/pootietang/
 
 
 
blizniak83
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Kwi, 2008   

dzieki za przydatne wskazowki... :lol:
 
 
Pawlus 


Model GSa: Inny motocykl
Wiek: 24
Dołączył: 06 Sie 2009
Pochwał: 1
Posty: 279
Skąd: Oława
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011   

Może odgrzebuję stary temat, ale sugerując się tymi testami ciśnieniomierzy:

http://www.kufieta.com.pl...ieniomierzy.jpg
http://www.kufieta.com.pl...ieniomierze.jpg

kupiłem polski produkt z kufiety (MAS 01). Każdemu kto chciałby kupić do GS'a to odradzam - pomimo że bardzo dokładny i wygodny w obsłudze, do aut wręcz świetny to w GS'ie z tyłu nie da się nim zmierzyć ciśnienia. Nie wejdzie on pomiędzy wentyl a felgę. Gdyby końcówka była wygięta to byłoby git. Z przodu wchodzi, a na tył już nie.
_________________
GS 500E '95 -> GSX-R 600 K3
---
GR
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja Lo-Fi

INFORMACJA DOTYCZĄ„CA POLITYKI PLIKÓW“ COOKIES, NOWA POLITYKA PRYWATNOŚšCI:

Nasza strona używa informacji zapisywanych za pomocą cookies i podobnych technologii głównie w celu dostosowania strony do potrzeb każdego użytkownika oraz m.in. w celach statystycznych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy z branży statystycznej. Ustawienia dotyczące plików cookies mogą być zmienione w programie (przeglądarce) do obsługi stron internetowych. Korzystanie z naszego portalu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza akceptację korzystania z serwisu na wyżej wymienionych warunkach.