Problem z ladowaniem |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek87
Model GSa: GS 500E
|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2022 Problem z ładowaniem
|
|
|
Witam , mam problem z ładowaniem a mianowicie rozładował się aku , został naładowany i porobiłem pomiary na wyjściu z alternatora przy 5000 tys obrotów pokazuje około 63v między trzema fazam, na wszystkich trzech po równo , wiem powinno być minimum 75v . Dziwi mnie fakt iż na wolnych obrotach napięcie na aku pokazuje w granicach 13v ale jak dodam gazu na około 5000 to ladowanie na aku już nie ma i pokazuje około 10v . I tu moje zapytanie czy to alternator czy regulator ? Dodam iż gs jest z 2006 roku. |
|
|
|
 |
BociekPL

Model GSa: GS 500E
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2010 Pochwał: 43 Posty: 863 Skąd: Werchrata RLU
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2022
|
|
|
Regulator na 100 %. Mam padnięty aktualnie u siebie. Na wolnych bez świateł ładowanie 13,5V a na zapalonych 13 i spada do 12,5. Na obrotach bez świateł 12,8V a ze światłami nie pamiętam.
Nie wiem czy będę zakładał oryginalny - są po jakieś 70-100 PLN czy nie kupię z innego suzuki typu Bandit 1250, GSX650F i pokrewne bo cena jest podobna. |
_________________ GS 500 SF |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
INFORMACJA DOTYCZĄCA POLITYKI PLIKÓW COOKIES ORAZ OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH:
| |
|