Problem z instalacją elektryczną zwarcie na karterze
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

: Problem z instalacją elektryczną zwarcie na karterze
Korzystając z ładnej pogody postanowiłem ściągnąć karter (pod spodem jest zębatka zdawcza),wyczyściłem wszystko z tego syfu,w międzyczasie sprawdzałem sprawność elektryki i ku mojemu zdziwieniu następuje taka systuacja:
Karter ściągnięty,włączam zapłon świeci się kontrolka neutral i nic nie działa kompletnie nic
Zapłon włączony karterem dotykam do drugiego karteru (widać jak się iskrzy-zwarcie) i wszystko działa w porządku.Próba z kabelkiem dotykam silnika gdzieś do masy iskrzy i wszystko działa,bez karteru świeci tylko kontrolka luzu i na tym koniec.
O co tu chodzi Panowie? Przeglądałem elektrykę wszystko ok,po lince sprzęgła nie idą żadne kable,więc skąd tu zwarcie? :przestraszony:
Po założeniu karteru i jego dokręceniu wszystko wraca do normy.

Dodam iż przy agresywnej jeździe mam problem na chwile gaśnie jeden cylinder (wszystko wyczyszczone,po regulacjach,poziom ok,synchro,na każdym ustawieniu kranika tak samo,).Po za tym wyłączaniem się jednego cylindra motocykl działa wyśmienicie,pali na dotyk,idzie tak jak się należy :]

Suzuki GS500 and Suzuki GN125
:
Podłącz ten kabelek (mase) tak jak było, i wszystko będzie działać.

:
temat zamykam bo po 1 temat katana rozwiazał po 2 trzeba podpiąc sie juz pod istniejące podobne tematy

keeway ry8->suzuki gs 500->suzuki rf 600->niebawem HAYA
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do:  

Pełna wersja forum
Powered by phpBB © phpBB Group
Design by Vagito.Net | Lo-Fi Mod.